Nekončící chuť na sladké? … poradíme jak s ní skončit 👌

V FITNESS, ZDRAVÍ & KRÁSA od Katka

Snažíte se jíst zdravě, cvičíte, ale stává se vám, že vás popadne šílená chuť na sladké? Možná za to může nedostatek bílkovin.

Denně bychom měli sníst 1 g bílkovin na 1 kg naší váhy. Pokud vážíme 60 kg měli bychom tedy sníst 60 g bílkovin, což je poměrně hodně.

Doplnění bílkovin Vám pomůže od neustálých chutí na sladké, začnou se Vám lépe rýsovat svaly, zlepší se vám pleť a zbavíte se zbytečné vody v těle.

Bílkoviny přijímáme v širokém množství potravin, ať už jsou to bílkoviny rostlinné např. luštěniny či zelenina nebo bílkoviny živočišné např. maso, vejce a mléčné výrobky.

Vždy dbejte na kvalitu potravin a zkuste si příjem bílkovin alespoň jedenkrát spočítat. Možná zjistíte, že vám bílkoviny opravdu chybí.

Pro  příklad:

Sýr cottage má ve 100 g průměrně 11 g bílkovin. Když si k snídani dáte 200 g sýru, dostanete do sebe zhruba 22 g proteinů.

V případě, že si s výběrem potravin či úbytkem váhy nevíte rady, najděte si svého výživového poradce na MUJSALON.COM a nechte si sestavit jídelníček od profesionálů.

Sdílejte tento článek