Blahodárné masáže miminek 💋

V TIPY MUJSALON.COM & YVYCOM.COM, ZDRAVÍ & KRÁSA od Michaela

Je-li masáž dělána s láskou, v klidu a s dobrými úmysly, pak je rychle vidět zmírnění stresu i napětí. A to ruku v ruce vede ke zlepšení kvality spánku. ♥♥♥

Proč zrovna masáže?
Zkuste si uvědomit, že miminko se narodí s primárními reflexy a kůže je jeho největší orgán. Tudíž přes ukojení jeho potřeb a formou doteku mu předáváme informace. To, jak život vnímáme. Jak jej prožíváme i vlastně napřímo žijeme. Navíc z pohledu jógy jsou ruce prodloužením srdeční čakry, a tudíž dotek je jazykem lásky. A to jakým způsobem se miminka dotýkáme, masírujeme, prostě s ním zacházíme, mu pomáhá budovat jeho osobnost. Nemluvě o tom, že tím také budujeme vzájemnou důvěru a vazbu.

Výhody masáže miminek
Ale pojďme se na to mrknout i z pohledu typicky západního. Tj., jaké jsou výhody masírování miminka. Vynechám-li podstatný benefit, již výše nastíněný a často zmiňovaný bonding masírujícího s miminkem, pak dalším podstatným přínosem je prokrvení tkáně a uvolnění napětí.Kombinace teplého oleje a vhodné masáže stimuluje Ágní -„vnitřní oheň“, který pomáhá trávit nejen potravu, ale i prožitky. A tím i vylučování, které je vhodné podpořit právě u novorozeňátek. Masáží zároveň pomáháme zbavovat tělo Ámy – všeho, co se nestrávilo napříč „metabolismem“ (fyzickým i psychickým).ak už to chodí akce spouští reakci, která může být i viditelná. Některá miminka (ale i my dospěláci) mají pokožku velmi citlivou a může se stát, že pokožka je po masáži vysušená. Proto je potřeba přidat hydratační krém, který reakci těla mírní. Toto může trvat i několik dnů či týdnů, dokud se tělo všech nečistot nezbaví. Osobně jsem to dělala tak, že jsem nejprve namasírovala zahřátým olejem, vykoupala a pak namazala hydratačním krémem. Když byla reakce silná a malý se hodně osypal, nepřestávala jsem a pokračovala masírovat krémem.

Jak dlouho masírovat miminko?
Ideální délka masáže u miminek je kolem 5 – 20 minut, abychom dosáhli pozitivních účinků. Není nutné masírovat celé tělíčko, ale spíše vnímat, na co a jak miminko reaguje. U novorozeňátek masíruji hlavně nožičky a bříško třeba jen 4 minutky. I to je unaví. A když vidím, že na to reagují dobře pomalu přidávám další části těla i tahy. Nejde o to splnit, ale cítit se u toho komfortně. Budete-li v tenzi, nebo mít špatnou náladu, miminka masáž opravdu neocení a názor hlasitě poví. Důležité je vědět, jak se cítím já sama než chtít dopřát miminku masáž za všech okolností.

Oleje pro ředění a masáže
Na masáže používáme pouze za studena lisované oleje.
Mandlový- zklidňuje pokožku a je vhodný pro novorozence
Olivový – zklidňuje pokožku
Slunečnicový – prohřívá
Dýňový – se dá použít při lupénce, ale nepoužívala bych ho na novorozeňátka protože je dost intenzivní
Makový – snižuje svalový tonus, rozpouští spasmy a podporuje spánek
Pupalkový – podporuje imunitní systém
Kokosový – zchlazuje, a proto jej používám hlavně v létě

Dopřejte si i vy blahodárnou masáž a relax…kam si zajít hledejte zde :-).

Celý článek zde , zdroj:www.maminka.cz
Zdroj foto: pinterest.com

Sdílejte tento článek