Ruční výroba šperků

V MÓDA & STYLE & LIFESTYLE, UMĚNÍ od Katka

Ruční práce … pomalu se tento trend vrací a já jsem za to jen ráda. Dnes Vám MUJSALON.COM přináší tip na ruční výrobu šperků.

  • Šperky z korálků   – korálky, bižuterní kov (možno nahradit chirurgickou ocelí). Co se týká doby výroby, je to závislé na druhu šperku. Např. u šitých náušnic se přišívá korálka ke korálce, kombinují se barvy. U háčkovaných dutinek (náhrdelníky) je hodně náročné navléknout příslušné korálky ve správném pořadí barev.
  • Šperky ze sutašky –  sutaška = prýmek – prýmky se sešívají různě barevně k sobě, střed šperku většinou je většinou nějaký dominantní kámen, na který navazuje další vzor. Je  nutné si nejdříve nakreslit vzor. Tato technika je velmi náročná na čas a přesnost.
  • Šperky z polymeru –  polymer = hmota, která se tvaruje, různě se kombinují barvy, vytvářejí se vzory. Při samotném tvoření šperku se vzory kombinují, vytváření se různé tvary šperku. Mohou se zdobit zrcátka, svícny, lžíce atd. Hmota se v konečné fázi upeče v troubě. Dále je použitý bižuterní kov (možno nahradit chirurgickou ocelí), různé stužky, kůže, kovové obruče atd.

Každý výrobek z polymerové hmoty je originál! Pro více informací pište na miamari.bijoux@gmail.com

Sdílejte tento článek