MICROBLADING

V MÓDA & STYLE & LIFESTYLE, ZDRAVÍ & KRÁSA od Katka

MUJSALON.COM | řasy, obočí | Brno | Michaela Kelešová

CO BYSTE MĚLA VĚDĚT O MICROBLADINGU/ČEPELKOVÁNÍ/3D PERMANENTNÍHO MAKEUPU

Dneska se díky MUJSALON.COM dozvíte více o mikroblaidingu.

Letitou praxi v oboru má Zuzana Koudelová, která nám předala informace k článku a inspirovala nás k tomu se o tyto informace s Vámi podělit. Po jeho přečtení budete opatrní při výběru vhodné stylistky a svěříte se do rukou odbornice.

V následujících řádcích Vám vysvětlíme rozdíly v různorodé kvalitě provedení ruční metody tetování obočí, která se v zahraničí nazývá microblading, v češtině tzv. čepelkování. Oba názvy popisují to, čím by tato metoda měla být, ale mnohdy není  – mělo by se jednat o  úpravu , která napodobí efekt přirozeně rostoucích chloupků v obočí. Nejedná se tedy pouze o nějaké čárky.

  • Efekt správného provedení  vytváří dojem, že vám v požadovaném tvaru chloupky opravdu narostly. Výsledek má být tedy natolik přirozený, že po vyhojení nelze poznat, co je tetování a co jsou vlastní chloupky.
  • Sytost barvy po 1. aplikaci by měla být po týdnu o 50% světlejší, než v samotný den aplikace.

Pokud odcházíte s jemným decentním obočím a chloupky, které nejsou plné intenzivního odstínu pigmentu, můžete si být jisté, že po vyhojení vám v pokožce nezůstane téměř žádný pigment. Další zásadou přirozeně vypadajícího výsledku je i šířka obočí.

  • Pokud bude obočí příliš tenké, bude stále přidávat roky a nedocílíme pěkného celku. Každý obličej snese jinou šířku obočí a proto je potřeba zvážit proporce obličeje, výšku čela, velikost očí i jednotlivých částí obličeje. Pokud má klientka například větší nos, úzké obočí ho zvýrazní. Obočí při microbladingu má těsně po aplikaci velkou vůli – jak v intenzitě barvy, tak v šířce.
  • Po vyhojení je o 50% světlejší, pigment ve tvaru chloupku už je usazen pod kůží (nikoliv na kůži) takže chloupky nejsou tak ostré a obočí vypadá zhruba o jednu čtvrtinu užší.
  • Chloupky při microbladingu by měly být aplikovány tak, aby mezi nimi prosvítala kůže a zůstala patrná textura chloupků.
  • Po vyhojení by se chloupky v žádném případě neměly slívat či rozpíjet. Další chybou jsou vytetované čárky, které vůbec nerespektují přirozenou tendenci růstu chloupků.

Vykreslování chloupků v obočí je především umění. Jedná se o kresbu. Design i tvar obočí musí sednout každé ženě přímo na její obličej. Potom je tato metoda naprosto úžasná a dokáže to, co například tetování chloupků nano jehlou nebo přístrojem nikdy napodobit nedokáže. Odborná a profesionálně vyškolená stylistka natáčí a fotí své práce nejen před a těsně po aplikaci, ale především po vyhojení. Dále používá ve videích k pročesávání proti směru chloupků  kartáček,  aby ukázala, které chloupky se hýbou (a jsou rostlé) a které dotetovala.

Ukázka práce:

Autor článku: Zuzana Koudelová

Sdílejte tento článek