Vietnamská polévka-Pho ga 👌

V RECEPTY od Michaela

Mujsalon.com ve spojení s naší Evičkou Vám přináší další tip co uvařit 🙂

Zahřejte se s touto skvělou polévkou, hodně chilli – hodně teplo 😀 Nelekejte se, že to vypadá složitě, je to více vietnamských ingrediencí, jinak klasika kuřecí vývar – ale neskutečně ochucený!

Vietnamská polévka Pho ga (Phở gà)- Polévka s kuřecím masem 🙂
podle tradičního receptu potřebujeme:
1 CELÉ KUŘE, 1 CELÁ CIBULE, OLOUPANÁ A PŘEPŮLENÁ, 3 VĚTŠÍ KOUSKY ZÁZVORU, OLOUPANÉ
2 LŽÍCE SEMÍNEK KORIANDRU, 2 HVĚZDIČKY ANÝZU, 4 HŘEBÍČKY
2 LŽÍCE CUKRU (NEBO 2 KOSTKY), 2 LŽÍCE RYBÍ OMÁČKY
1 KG SUŠENÝCH RÝŽOVÝCH NUDLÍ
2 HRNÍČKY FAZOLOVÝCH KLÍČKŮ
HRST NASEKANÉHO KORIANDRU (POUZE LISTY)
½ HRNÍČKU NAKRÁJENÉ ČERVENÉ CIBULE
½ LIMETKY (NAKRÁJENÁ NA 4 MĚSÍČKY)
PÁLIVÁ OMÁČKA SRIRACHA, OMÁČKA HOISIN, NASEKANÉ CHILLI

Postup:
Vložte nakrájenou cibuli a zázvor do hrnce a smažte zhruba 15 minut (dokud není povrch nahnědlý), povrch by měl tmavnout a vnitřek měknout. Po zchlazení odstraňte spálené místa na cibuli a ze zázvoru odstraňte svrchní vrstvu úplně. Zázvor poté nakrájejte na tlustší proužky.

Do velkého hrnce nalijte vodu a začněte jej zahřívat. Vykostěte kuře – kosti vložte do vroucí vody – pokud se vám nepodařilo kuře dokonale vykostit, nezoufejte, protože vývar bude díky tomu chuťově bohatší 🙂 Vařte asi 5 minut, dokud se nevyplaví bílá pěna. Vyjměte kuřecí kousky (kosti) z hrnce a pořádně je umyjte. Vodu vylijte, vyčistěte hrnec a nalijte znovu čistou studenou vodu – tip pro dokonalý vývar 🙂

Začněte vodu zahřívat a přidávejte postupně kuřecí kosti, kuřecí prsa (stehna, prostě všechno maso), cibuli, zázvor, koriandr, hřebíčky, cukr a rybí omáčku. Nezapomeňte vývar osolit. Vařte asi 15 minut, poté vyjměte kuřecí prsa a natrhejte je (ty dáme až do polévky). Snižte oheň na minimum a pomalu vařte asi hodinu a půl. Dochucujte cukrem, nebo rybí omáčkou a snažte se mít vývar čistý, takže lžící vyjímejte pěnu plavoucí na povrchu. Sceďte vývar a pevné části dejte bokem. Nachystejte nudle podle návodu na obalu.

A je to 🙂 Vložte do misky měkké nudle a natrhaná kuřecí prsa, doprostřed stolu umístěte misky s červenou cibulí, koriandrem, limetkami, koriandrem a chilli. Kdo bude chtít, polévku si může dochutit omáčkami. Až si všichni naberou do misek přísady, zalijte každou misku horkým vývarem.

Přejeme dobrou chuť! ♥

čerpáno z: polevkapho.cz

Sdílejte tento článek