🍃Dnes po 16h začíná podzim🍃

V MÓDA & STYLE & LIFESTYLE, ZDRAVÍ & KRÁSA od Michaela

I kdyĆŸ je podzim moc krĂĄsnĂœ, hraje vĆĄemi barvami, tak s nĂ­m pƙichĂĄzĂ­ i nechtěnĂ© bacily 🙁 .. Mujsalon.com VĂĄm pƙinĂĄĆĄĂ­ pĂĄr tipĆŻ jak pƙedejĂ­t bacilĆŻm! ♄

Zdravé saunovåní
Na podzim byste měli začít s pravidelnĂœmi nĂĄvĆĄtěvami finskĂœch saun. Ne, nadarmo se ƙíkĂĄ, ĆŸe FinovĂ© patƙí k nejzdravějĆĄĂ­m nĂĄrodĆŻm v Evropě. PravidelnĂ© saunovĂĄnĂ­ krĂĄsně prohƙeje, povzbudĂ­ tělo a prospĂ­vĂĄ tak vaĆĄemu zdravĂ­, zlepĆĄuje odolnost vƯči chƙipce a takĂ© dodĂĄvĂĄ lepĆĄĂ­ nĂĄladu. DĂ©lka saunovĂĄnĂ­ by měla bĂœt okolo deseti minut, za tu dobu se tělo stačí dostatečně prohƙát. V sauně je dĆŻleĆŸitĂ© leĆŸet, aby se tělo rozehƙálo rovnoměrně. Do sauny se nebojte vzĂ­t takĂ© svĂ© děti. U nich se doporučuje teplota 75 aĆŸ 80 °C. Vyberte si svĂ© wellness pro odpočinek a relax !
SprĂĄvnĂœ vĂœběr vitamĂ­nĆŻ
Aby nĂĄs nějakĂœ ten chƙipkovĂœ bacil hned neskolil, je dobrĂ© konzumovat vitamĂ­ny v podobě doplƈkĆŻ stravy nebo vhodnĂœch potravin. Chcete poradit? Najděte si svĂ©ho vĂœĆŸivovĂ©ho poradce! ZĂĄkladem je vitamĂ­n C, kterĂœ pomĂĄhĂĄ v těle vytváƙet protilĂĄtky, kterĂ© zabrĂĄnĂ­ vzniku chƙipky. Pokud cĂ­tĂ­te, ĆŸe na vĂĄs jde virĂłza, měla by dennĂ­ dĂĄvka vitamĂ­nu C bĂœt okolo 600 mg. Pƙi prevenci stačí 80 mg za den. Pro pƙedstavu, ve 100 g brokolice naleznete pƙibliĆŸně 90 mg obsahu vitamĂ­nu C. Asi nejvĂ­ce svĂ© koncentrace mĂĄ „cĂ©Äko“ v ĆĄĂ­pku či černĂ©m rybĂ­zu. Ze zeleniny to pak je rĆŻĆŸičkovĂĄ kapusta nebo napƙ. kyselĂ© zelĂ­. VhodnĂ© jsou takĂ© doplƈky stravy s vyĆĄĆĄĂ­m obsahem vitamĂ­nu C, kterĂœ je dobrĂ© kombinovat se zinkem. DĆŻleĆŸitĂ© je mĂ­t takĂ© vyrovnanou hladinu vitamĂ­nu D. Pƙi jeho nedostatku je tělo vĂ­ce nĂĄchylnĂ© k nachlazenĂ­ či k chƙipce. V potravě se nachĂĄzĂ­ v rybĂ­m tuku, jĂĄtrech, vaječnĂ©m ĆŸloutku a mlĂ©ce. Ti, kteƙí ho nemajĂ­ dostatek v potravě, mohou zkusit napƙíklad čistĂœ tekutĂœ vitamĂ­n D v podobě kapek.
DodrĆŸujte pitnĂœ reĆŸim
Pro sprĂĄvnĂ© fungovĂĄnĂ­ naĆĄeho organismu se doporučuje denně vypĂ­t pƙibliĆŸně dva litry tekutin. To se samozƙejmě takĂ© odvĂ­jĂ­ od fyzickĂ© zĂĄtÄ›ĆŸe či stravy. Častou mĂœlkou je tvrzenĂ­, ĆŸe stačí doplnit pƙíjem tekutin napƙíklad večer, kdyĆŸ pƙijdete z prĂĄce. Opak je pravdou, vodu byste měli mĂ­t pƙi ruce celĂœ den. Na ĆĄkodu nenĂ­ ani pravidelnĂ© pitĂ­ bylinnĂœch čajĆŻ, kterĂ© pomĂĄhajĂ­ pročistit organismus.
Dopƙávejte si odpočinek
Ač se vĂĄm to mĆŻĆŸe zdĂĄt nereĂĄlnĂ©, prĂĄvě dostatečnĂœ spĂĄnek vĂĄm pomĂĄhĂĄ pƙekonĂĄvat vyčerpĂĄvajĂ­cĂ­ zimnĂ­ obdobĂ­. DospělĂœm jedincĆŻm se doporučuje spĂĄt osm hodin denně, aby se naĆĄe tělo stihlo regenerovat a bylo tak pƙipravenĂ© na boj s bacily.
Nepodceƈujte teplĂ© oblečenĂ­
JiĆŸ naĆĄe babičky vĂĄs v mlĂĄdĂ­ vĆŸdy upozorƈovaly na dĆŻleĆŸitost teplĂœch svrĆĄkĆŻ. ZatĂ­mco ale tenkrĂĄt jste jejich tvrzenĂ­ nepƙiklĂĄdali ĆŸĂĄdnĂœ vĂœznam, dnes si na to jistě rĂĄdi vzpomenete. Chraƈte si ledviny, hlavu a uĆĄi, a to i v pƙípadě, kdy pouze pƙebĂ­hĂĄte z prĂĄce do auta. PrĂĄvě rychlĂ© teplotnĂ­ změny jsou jednĂ­m z nejčastějĆĄĂ­ch pƙíčin nemoci.

🍃🍃🍃KrĂĄsnĂœ podzimnĂ­ čas pƙeje tĂœm mujsalon.com! 🍃🍃🍃

zdroj: facebook
foto: pinterest.com

Sdílejte tento článek