Čtyřnohá láska – TOBI

V TIPY MUJSALON.COM & YVYCOM.COM od Blanka

Vypadá jako štěně a poloviční černý labrador. Přitom je to dospělák jménem Tobi. Je mu krásných 7 let a neodmyslitelně patří do naší rodiny.

O tomto plemenu jsme se dozvěděli náhodou. V době námluv s mým manželem jsem ho vytáhla na výstavu psů a koček. To víte, že se mu tam vůbec nechtělo. On z velké rodiny, která měla pořád nějaká zvířata – hlavně ale slepice, kozy, ovce a hlídacího psa, neviděl důvod, proč se na ně chodit dívat a ještě platit za vstup 🙂

Ale pak se to stalo. Uviděli jsme krásné zvíře a mysleli, že je to štěně. Byl to však dospělý pes, který prezentoval rasu Patterdale teriér na nejedné výstavě a získal mnoho ocenění. Byl opravdu krásný. A i díky tomu, jak byl klidný, si získal mého muže. Za pár týdnů mi z pražské chovné stanice dovezl krásný uzlíček – našeho Tobíska.

Je to živý a bystrý pes, který se však velice nerad podřizuje. Párkrát jsme měli příležitost se o tom přesvědčit a boj mezi mužskými v rodině stál za to. Ale nyní je z něj kliďas, s kterým lomcují už jen naše dvě dcery. Honí ho, skáčou po něm, tahají za uši a ocas. On vždy jen s velkým klidem a upřeným pohledem na mě, jako by říkal: „ Tak tohle je fakt moc. Jdu spát.“. Zaleze si do své skrýše a nevíme o něm.

Jestli se chcete o tomto mazlíčkovi do rodiny nebo dravém lovci dozvědět víc, navštivte stránky https://www.patterdaleterrier.websnadno.cz/

Sdílejte tento článek