Rozhovor s Petrou Sedlákovou

V PROMO MUJSALON.COM & YVYCOM.COM, ZDRAVÍ & KRÁSA od Blanka

Jako první v mém hledáčku skončila kadeřnice, vizážistka, kosmetička a v poslední době i módní návrhářka Petra Sedláková. S Petrou se už známe přes devět let, i když se naše cesty na nějakou dobu rozešly, zase jsme se pracovně potkaly a já vám přináším krátký rozhovor s touto velice inspirativní mladou ženou, plnou životního elánu.

  • Chtěla jsi vždy dělat tuto práci? Co tě přivedlo k této profesi?

(úsměv) Když jsem se měla rozhodovat, na jakou půjdu školu, tak jsem dala přihlášku na automobilovou školu a i na kadeřnici. Hodně mě to táhlo k autům a motorkám, ale díky mamince, která doma hodila pár talíři, tak jsem nakonec šla na kadeřnici J Ne, myslím, že jsem to chtěla dělat od malička (úsměv)

  • Kde čerpáš inspiraci?

V mojí profesi, ať už jde o vlasy či péči o pleť se člověk musí neustále vzdělávat a školit, protože je zde pořád něco nového. Takže nejvíce čerpám asi na školeních, přehlídkách a také ze zahraniční literatury.

  • Vím, že jsi loni rozjela nový projekt, můžeš mi o tom říci něco bližšího?

Založila jsem projekt Visual  koncept. Celý tento projekt o tom, že jak máme kartu u svého lékaře, tak i já mám kartu svého zákazníka, kde mám o každém uloženy všechny informace. Starám se jim o celkovou vizáž.  Jdeme na kosmetiku, kde upravíme pleť, obočí, pak přecházíme ke křeslu – uděláme barvu, střih a nakonec ho upravím i po stránce oblečení.

  • Projevují se módní trendy ve tvé práci?

Lidé jsou hodně ovlivnitelní tím, co vidí v televizi, čtou v časopisech, nebo vidí okolo sebe. Málokdo se umí naladit sám na sebe. Většinou až u mě přichází na to, co jsou za osobnosti, až když se o nich trochu pobavíme a já se snažím doptat na to, jaký mají život, co rádi dělají, jejich oblíbené barvy apod. Samozřejmě musím přihlédnout k tomu, jaké mají rysy obličeje, barvu pokožky a pak se vše snažím napasovat na jejich život, na jejich osobnost, aby se cítili dobře v konečném výsledku.

  •  Vím, že jsi matka malého chlapečka. Jak lze skloubit čas matky a úspěšné podnikatelky?

Horko těžko. Horko těžko. Bez mojí maminky bych nemohla fungovat. Tu zaměstnávám na plný úvazek. Maminka se mi o Patrička stará, když pracuji, vyzvedne ho ze školky, něco podnikají a já si ho od ní vyzvedávám po práci. Bez ní by to nešlo.

  • Co je trendem letošního léta, podle tebe?

Ve vlasech i líčení si myslím, že je poslední trend hodně o přirozenosti. A i já jsem zastáncem přirozené krásy. Takže za mě určitě přirozenost a vystihnout jedinečnost osobnosti.

Kontakt na Salon Petry Sedlákové najdete na mujsalon.com

Sdílejte tento článek