Recept na dort z KINDER ČOKOLÁDY🎂

V PROMO MUJSALON.COM & YVYCOM.COM, RECEPTY od Ivana

Wow🤗 To musíte taky zkusit 😉

Na dort o průměru 25cm budete potřebovat:

220g kvalitní čokolády na vaření
220g másla
250g cukru
9 vajec
220g hladké mouky
3 lžičky kypřicího prášku

krém:

500ml mléka
2 vanilkové pudinky
80g cukru
1 vanilkový cukr
200g másla
100g čokolády
kinder čokolády, kinder vajíčka, kinder bueno,…

Nejprve vyšlehejte změklé máslo spolu s cukrem do pěny, postupně přidávejte žloutky. Bílky dávejte stranou, později je budete potřebovat na sníh. Po chvíli Vám vznikne hutný žloutkový krém. Nyní ve vodní lázni pomalu rozehřejte čokoládu na vaření a vmíchejte ji do směsi ze žloutků a másla. Dále přidejte mouku s kypřicím práškem. Dejte si záležet a každou další ingredienci do těsta důkladně vmíchejte. Směs bude hodně hutná, ale nebojte se, sníh celé těsto krásně provzdušní. Nakonec si tedy z bílků připravte pevný sníh a osmičkovým pohybem ho stěrkou vmíchejte do čokoládového základu. Teď už jen celé těsto vylijte do vymazané formy a jemně s ní bouchněte o prkénko, aby se uvolnil vzduch, který v těstě je. Ještě před vložením do trouby párkrát párátkem píchněte do středu korpusu, aby se při pečení tolik nenafoukl.

Pečte při 175°C asi 45 minut.

Upečený korpus překlopte na talíř dnem vzhůru, abyste nahoře neměli vyboulenout plochu, a nechte ho vychladnout.

Mezitím, než korpus vychladne, si připravte krém.

Z půllitru mléka, dvou balení pudinku a cukru uvařte hustý pudink.

Ten poté míchejte do vychladnutí,

aby se na něm nevytvořil „škraloup“. Do vychladlého pudinku nakonec postupně přimíchávejte změklé máslo. Pokud má krém stále hrudky, usnadněte si práci mixérem, ten krém vyšlehá dohladka.

Když je korpus úplně vychladlý, opartně ho rozkrojte dlouhým nožem na tři pláty. Korpus je měkký, přesto pevný a dobře se s ním pracuje. Pro ozvláštnění dortu můžete jednotlivé pláty potřít třeba meruňkovou marmeládou, já jsem ji ale tentokrát vynechala.

Opět si rozehřejte čokoládu na vaření s kouskem másla (cca 30g) a pár lžicemi vody. Tuto čokoládovou polevu opatrně rozetřete na vršku dortu, roztírejte nejlépe širokou stěrkou dokola.

Nakonec jen dort ozdobte nakoupenými čokoládkami dokud je ještě čokoládová poleva měkká, to už záleží jen a jen na Vaší fantazii😂😜

Dobrou chuť😍

Tým MUJSALON.COM

Sdílejte tento článek