OBŘI OCEÁNŮ V OC LETMO

V TIPY MUJSALON.COM & YVYCOM.COM, ZÁBAVA & SPORT od Michaela

NEVÍTE KAM S DĚTMI ZA ZÁBAVOU?

Přinášíme Vám tip na výstavu – již od zítřka budou k vidění OBŘI OCEÁNŮ od 1.-30.11.2016 KAŽDÝ DEN od 10:00 – 18:00 hod v OC Letmo Brno!

Připlavou k nám “Obři oceánů” – impozantní edukativní výstava pod záštitou National Geographic Channels International, z které se vám doslova a do písmene zatají dech. K vidění bude mnoho jedinečných exponátů, jež nás nechají nahlédnout do tajemných hlubin světových oceánů. Těšit se můžete na oceánské obry v životních velikostech a v neposlední řadě interaktivní zónu, kde budete moci nahlédnout do „modrého světa“ pomocí virtuální reality či zvukové stěny, která vám nabídne hlasy, zvuky a zpěvy desítek podmořských tvorů.
A na jaké “Obry oceánů” se můžete těšit ……?

Vorvaň obrovský je největší z momentálně žijících ozubených velryb a věří se, že jde o vůbec největší ozubené zvíře na světě, jaké kdy na Zemi žilo. Největší doložený jedinec pravděpodobně dosahoval délky až 28 metrů a váhy 150 tun.

Žralok bílý je dokonalý predátor pobřežních vod většiny oceánů. Dosahuje maximální délky 6 metrů a hmotnosti kolem 3 tun.

Manta obrovská je největším druhem rejnoků na světě. Dorůstá velikosti okolo 3 až 5 m s rozpětím ploutví kolem 7 metrů, ale byli pozorováni jedinci s rozpětím až 9 m.

Krakatice obrovská je jeden z nejzáhadnějších a nejméně prozkoumaných druhů, který brázdí tajemné hlubiny našich oceánů. Největší známý uhynulý exemplář měřil úctyhodných 18,5 metrů.

Běluha severní je ozubený kytovec z čeledi narvalovitých, pro kterého je charakteristické bílé zbarvení. Mohou dorůstat délky až 6 m a hmotnosti 1 600 kg.

Exponáty můžete vidět ve 3.patře OC Letmo a ve 4.patře je interaktivní zóna – ta nabídne možnost ponořit se do podmořského světa v potápěčských virtuálních brýlích a na vlastní kůži si „osahat“ mnoho úžasných tvorů. Druhým prvkem bude oceánská zvuková stěna, kde budete moci zavřít oči a nechat se unášet do tajemných hlubin hlasy, zvuky a zpěvy desítek podmořských tvorů. Pro odnesení hmatatelné vzpomínky vám budou k dispozici dva stylové fotopointy a stánek s podmořskými upomínkovými předměty.

Příjemnou zábavu přeje tým mujsalon.com!

čerpáno z: ocletmo.cz

Sdílejte tento článek