Jak spálit 100 kalorií? ☝🏻️ Jednoduše…👌

V TIPY MUJSALON.COM & YVYCOM.COM od Michaela

Určitě jste si už někdy říkali, jestli je možné spálit nějaké sladké neřesti bez dřiny a potu. Zkrátka a dobře zhubnout bez námahy je sen každého dietáře. Nová studie nyní přinesla překvapivý objev. Spálit pár kalorií se dá celkem jednoduše, podle odborníků si stačí napustit teplou lázeň! 👌

Napusťte si plnou vanu horké vody, lehněte si do ní a relaxujte 😉. Ve skutečnosti pouhou nečinností a hodinovým ležením ve vaně můžete totiž spálit asi 126 kalorií za hodinu. To je zhruba stejně jako 20-30 minut chůze. A jak je to možné? Odborníci uvádějí, že pasivní zahřívání (například horká vana) zvyšuje proces spalování kalorií.

Objev učinil doktor Steven Faulkner a jeho tým a to vlastně zcela náhodou. Původním záměrem bylo určit, jaký typ aktivity je vhodný, když člověk trpí diabetem 2. typu, napsal deník Dailymail. Nicnedělání překvapilo! 😉 Ve své studii tým srovnával dvě aktivity. Hodinovou koupel v teplé vaně a jízdu na kole. Odborníci zjistili, že méně namáhavá činnost vykazovala překvapivě větší zdravotní výhody. Hodina strávená v lázni daleko účinněji snižovala hladinu cukru v krvi než fyzicky náročnější cyklistika.
Experimentu se zúčastnilo několik mužů, kteří se na hodinu „naložili“ do vany s vodou o teplotě 40 stupňů Celsia. Všichni testovaní u sebe měli glukometr, který průběžně měřil změny v hladině krevního cukru v průběhu následujících 24 hodin.
„Všichni, kdo se účastnili pokusu s horkou vanou, vykazovali v průměru o 10 procent nižší hladinu glukózy v krvi než ti, kteří byli ve druhé skupině a věnovali se sportu, konkrétně tedy jízdě na kole,“ řekl vedoucí výzkumu. Horká vana zvyšuje o 80 % energetický výdej, což znamená, že bez problémů můžeme spálit i sto kalorií, zatímco budeme v klidu relaxovat ve vaně. Výzkum také poukázal na to, že teplo nejenže pomáhá rychleji spálit kalorie, ale může také přispět ke snížení hladiny cukru v krvi, a to především po jídle. Tak šup do horké vany 😉!

Ačkoliv jsou tato zjištění zajímavá, lékaři upozornili, že budou vždy podporovat zvýšenou fyzickou aktivitu jako nejlepší způsob, jak se udržet v co nejlepší kondici. A PROTO CVIČTE S NÁMI zde nebo se naučte základní kroky latinsko-amerických a standardních tanců zde a nebo si najděte své fitness ve svém okolí zde 🙂 .

Krásné 1.září přeje tým mujsalon.com! ♥

zdroj: novinky.cz
zdroj foto: pinterest.com

Sdílejte tento článek