znamení zvěrokruhu

Zajímá Vás co říkají hvězdy o Vašem znamení? Něco se o sobě možná i dozvíte.. :-)

V MÓDA & STYLE & LIFESTYLE, TIPY MUJSALON.COM & YVYCOM.COM od Michaela

žena Vodnář 21.1.-20.2. vzdušné znamení
Ve zvěrokruhu symbolizuje silnou touhu po svobodě, ničení starých a přežitých struktur, pokrok, reformátorství a humanismus. U mnoha zrozenců tohoto znamení převládá vliv Uranu, a proto mezi jejich hlavní charakteristiky patří snaha být za každou cenu originální, něčím zvláštní a duchovně svobodní.
Vodnářky jsou obvykle spontánní, živé, zajímavé, zábavné a originální. Jejich velká potřeba nezávislosti způsobuje, že v konvenčním vztahu dlouho nevydrží. Vodnářky nejsou bezmocné a poddajné ženy. Zajímají se o dění ve společnosti a rády se angažují. Vždy to jsou jejich ideály, které je motivují. Odmítají klasické rozdělování rolí ve společnosti a rodině. Pokud si ženu narozenou ve znamení Vodnáře vyberete, pak se připravte, že vám nebude nekriticky naslouchat a bezvýhradně vás obdivovat. Na muže se dívá jako na rovnocenného partnera a chce aby tak i on přistupoval k ní. Pokud toto budete respektovat, získáte obdivuhodnou, nekonvenční ženu, která vám bude věrnou partnerkou, objektivním rádcem i skvělou přítelkyní.

žena Ryby 21.2-20.3. vodní znamení
Zrozenci znamení Ryb jsou nevypočitatelní chameleoni, kteří vás okouzlí svým přitažlivým zjevem a přátelským chováním. Jejich chování je velká hádanka, kterou mají potíže rozluštit i oni sami. Mimořádná schopnost empatie z nich dělá skvělé pomocníky v nouzi a zachránce druhých. Mají blízko do světa fantazie, jsou velmi kreativní, intuitivní a plni brilantních nápadů. K věcem, které jsou pro ně důležité, ale přistupují velmi zodpovědně. Ryby jsou přizpůsobivé, snadno ovlivnitelné a proměnlivé. Mají velkou potřebu se zalíbit a být druhými přijímáni kladně. I proto mají sklony k sebeobětování. Ženy narozené koncem února a v březnu jsou ztělesněním ženskosti. Proto není divu, že se při této konstelaci narodilo mnoho krásných modelek a hereček. Jsou romantické, tajemné, citlivé a něžné. Rády se zamilovávají. V jejich životě se málokdy vyskytuje pouze jeden muž. Romantická láska je pro ženu narozenou v Rybách hodně důležitá. Potřebuje něhu, péči a neustálé projevy citů. Pokud jí je partner neposkytne, nebude jí dělat velké potíže hledat lásku v náručí jiného muže. Muž, který se do ženy narozené ve znamení Ryb zamiluje, by měl vědět, že je obtížné ji pochopit, je lehce zranitelná a nevyzpytatelná.

žena Beran 21.3.-20.4. ohnivé znamení
Beran je prvním znamením horoskopu, které má svůj počátek v jarní rovnodennosti. Zvířecí symbol berana poměrně dobře vystihuje vlastnosti tohoto znamení, jako je temperament, smělost a bojovnost. Ženy narozené ve znamení Berana mají přirozené nadání pro vůdčí postavení a nechybí jim temperament a odvaha. Rády se stylizují do různých autoritativních rolí a rády situace dramatizují. Je jim vlastní impulzivní jednání, přímočarost a netrpělivost. Jsou to idealistky, které mají malý smysl pro kompromis a jsou dost dogmatické. Neumějí spolupracovat. Předpokládají, že se jim druzí budou přizpůsobovat a pomáhat jim. Neznají váhání či otálení. S nadšením se vrhají do nových aktivit, ví, jak si vychutnat život, a nebojí se nebezpečí. Ba právě naopak. Neustále hledají nové výzvy a dobrodružství. Jednotvárnost a klid je deprimují. Pokud je něco nudné či příliš zdlouhavé, ztrácejí zájem. Jsou nevypočitatelné a nepoučitelné. Jejich netrpělivost mnohdy hraničí s arogancí. Soutěživost a soupeření uplatňují i v milostném životě. Ženy znamení Berana rády flirtují. Zvládnou chod domácnosti, výchovu dětí i náročnou kariéru. Když založí rodinu, nelze od nich očekávat, že se budou věnovat pouze jí. A pokud ano, tak jen na nezbytně dlouhou dobu.

žena Býk 21.4.-21.5. zemské znamení
Vládcem znamení Býka je Venuše – planeta lásky a krásy. Není tedy divu, že lidé narození v tomto znamení jsou obdařeni půvabem a vkusem. Mají v sobě přirozenou smyslnost a žádostivost. Jsou zaměřeni na materiální svět. Býk je fyzické znamení. Jeho zrozenci mají potřebu se obklopovat hezkými věcmi a pohybovat se v krásném prostředí. Býci jsou obdařeni vytříbeným vkusem. Jsou to romantici a vyznavači tradičních hodnot. Jsou realističtí, rozvážní a stálí. Ženu – Býka si získáte, když budete uspokojovat její smysly. Berte ji do drahých restaurací, potrpí si na dobré jídlo a pití. Kupujte ji květiny a parfémy, má ráda příjemné vůněPozvěte ji na koncert. Býci jsou obdařeni hudebním sluchem a obvykle mají i pěkný hlas. Kupujte ji drahé a luxusní oblečení, v oblibě má jemné a přírodní látky. Žena narozená v tomto stabilním znamení dává přednost kvalitě před kvantitou. Svého partnera si bude pečlivě vybírat. Vztah bere velmi vážně, proto bude mít i tendence být majetnická a žárlivá. Zaujme ji muž hmotně zabezpečený, který ji zajistí život v luxusu. Protože je žena Býk tak stabilní a praktická, bude vyhledávat společnost muže, který je jejím opakem, tedy muž rozhodný, hravý, riskující a intuitivní.

žena Blíženci 22.5.-21.6. vzdušné znamení
Symbolem znamení Blíženců jsou dvojčata z řecké mytologie Kastor a Pollux. Jeden byl obyčejný smrtelník, druhý byl nesmrtelný. Tak i jedinci zrození v tomto znamení se vyznačují jistou dualitou a rozpolceností. Je to znamení vzdušné a proměnlivé, doménou Blíženců je oblast komunikace. Ženy narozené ve znamení Blíženců mají v sobě něco věčně dětského. Mají obvykle vyšší postavu a jsou štíhlé. Vypadají mladší, než ve skutečnosti jsou, a svůj mladistvý vzhled si udrží do pozdního stáří. Neustále potřebují duševní a tělesný pohyb. Lépe si rozumí s muži než se ženami. To však neznamená, že by neměly kamarádky. Není jich však mnoho. Jsou nestálé a rozporuplné. Soužití se ženou narozenou ve znamení Blíženců není nejjednodušší. Muže okouzlí svou všestranností, hravostí a intelektuální obratností. Nemá potíže navázat vztah. Ráda flirtuje a ráda se baví. Potíž nastává, když dojde na city. Žena Blíženec má strach z citové vázanosti a problém někde zakotvit. Proto si obvykle nechává otevřená zadní vrátka. Je nevypočitatelná. Potřebuje osobní svobodu. Obvykle vstoupí do manželství a založí rodinu až v době, kdy zrealizuje své mnohé plány. Potřebuje mít podnětnou práci, hodně cestovat, učit se novým věcem a mít neustále nové zážitky.

žena Rak 22.6.-22.7. vodní znamení
Ženy narozené ve znamení Raka jsou obdařeny šarmem, empatickým chováním, intuicí a vřelostí. Mají bohatou fantazii a vynikají v umělecké tvorbě. Najdeme mezi nimi mnoho skvělých spisovatelek, hereček, tanečnic a malířek. Mají nos na dobrou investici. Vynikají především v oblasti nemovitostí. Žena Rak chce být druhými pozitivně přijímána. Proto neriskuje a nevystavuje se nebezpečí, že bude odmítnuta či dokonce zesměšněna. Protože dokáže mimořádně zacházet s city druhých, umí skrz ně i manipulovat. Žena Rak dokáže v druhých vyvolávat pocity viny. Potřebuje-li dosáhnout svého cíle či neztratit milovanou osobu, hraje roli trpitelky a oběti. Ženy narozené v tomto znamení jsou oddanými matkami. Jejich schopnost uhlazovat spory a smiřovat lidi se výborně osvědčuje při výchově dětí. Neuplatňují autoritativní přístup.
Citlivost a jemnost jsou jejich základními charakteristikami. Instiktivně muži tuší, že žena Rak má schopnost vytvořit láskyplný domov, bude skvělou matkou jeho dětí, bude o něj pečovat, podporovat ho a bude mu věrná. Na oplátku ale bude tato žena očekávat, že její náklonnost a city budou opětovány a nic neohrozí její pocit bezpečí.Připravte se, že má tendence k náladovosti. Dokáže být i kousavě kritická. Jakýkoliv rozchod či rozvod, po kterém hned nenásleduje nový vztah, ji velmi ublíží.

žena Lev 23.7.-22.8. ohnivé znamení
Vládcem znamení Lva je Slunce. Není tedy divu, že lidé narození v tomto znamení potřebují zářit a být středem pozornosti. V žádném jiném znamení se nenarodilo tolik králů, generálů, vůdců a umělců, jako ve znamení Lva. Lvi chtějí být vítězi, a proto to ve většině případů dotáhnou opravdu daleko. Budují si pozitivní image přitažlivého a úspěšného člověka, který vyzařuje sebejistotu. Lvi milují sami sebe, život, lesk, slávu a potlesk davu. Jsou společenští, velkorysí a rádi druhým pomáhají. Jsou totiž závislí na obdivu a chvále. Lev se nerad druhým přizpůsobuje, nenávidí omezování a nechce se zabývat nudnými činnostmi. Ty se vždy snaží přenést na někoho jiného. Lev dlouhodobě nesnese podřízené postavení. Potřebuje hrát důležitou roli a pokud se mu nepodaří získat odpovídající společenské postavení, pak to obvykle odnáší jeho rodina, kde na sebe bude strhávat pozornost dramatickými a emocemi nabitými scénami. Lev potřebuje mít pocit, že se celý svět točí kolem něho. Bojí se neoblíbenosti a průměrnosti. Lvi chtějí prožívat radost, a proto se vyhýbají prohrám, ponížení, krizím a životním otřesům. Žena Lev je temperamentní, půvabná, chytrá a sexy. Není krotká a nerada se přizpůsobuje. Je to výrazná osobnost a chce, aby s ní tak bylo zacházeno.

žena Panna 23.8.-22.9. zemské znamení
Lidé narození koncem srpna a v září nepatří k velkým romantikům a snílkům. Jsou to lidé, kteří se snaží mít vše v životě uspořádané a přehledné. Vládnoucí planetou tohoto znamení je Merkur. Proto se spoléhají především na svůj rozum. Panny vždy sáhnou po dosažitelném. Mají rádi bezpečí a jistoty a neženou se za nereálnými sny a ideály. Svůj život si dokonale plánují a dokáží tím být až posedlí.
Ženy narozené ve znamení Panny jsou většinou půvabné a citlivé, ale své city ovládají a chrání je. Na první pohled mohou působit rezervovaně až chladně. Jsou realistické a vysoce inteligentní. Svůj život si plánují a svého muže si obvykle sami vyberou. Při hledání vhodného partnera a otce dětí zohledňují i ekonomickou situaci muže. Jestliže se pro někoho jednou rozhodnou, nic je nezastaví. Ženy narozené ve znamení Panny jsou nápomocné partnerky, které si ví vždy se vším rady, jsou schopné zvládnout svou kariéru i domácnost, nejsou přelétavé a dokáží si udržet svůj ženský půvab dlouho do pozdního věku. Muž, který se takovou ženou nechá svést, si jen musí zvyknout na její povídavost, zálibu v kritizování a rozebírání druhých lidí.

žena Váhy 23.9.-23.10. vzdušné znamení
Žádné jiné znamení zvěrokruhu neoplývá takovým šarmem a není tak společenské jako Váhy. Díky Venuši, která jim vládne, jsou zrozenci tohoto znamení obdařeni talentem navodit příjemnou atmosféru konverzace, jsou zdvořilí, mají vybrané chování a estetické cítění. Není proto divu, že se v tomto znamení diplomacie, umění a vztahů narodilo mnoho významných osobností z uměleckých a politických kruhů. Hodnoty, jako je dobro, pravda a krása, jsou pro zrozence Vah velmi důležité. Snaží se je hledat ve všech oblastech svého života.
Ženy-Váhy jsou většinou velmi přitažlivé. Dbají o svůj vzhled a krásné zůstávají do pozdního věku. Nikdo neovládá umění flirtování a koketování jako Váhy. Nerady žijí samy. Partnerství potřebují pro udržení harmonie a vnitřního klidu. I když jsou schopny si na sebe a svůj vysoký standard vydělat, ochotně přenechávají finanční záležitosti na svém partnerovi. Jsou ztělesněním ženskosti, ale je jim vlastní i mužská logika, pronikavý intelekt, úžasné analytické schopnosti a organizační talent. Své schopnosti však nedávají najevo a rozhodně se nesnaží otevřeně soupeřit se svým partnerem. Protože je žena Váha perfekcionistka, nevěří své fyzické kráse a neustále na sobě hledá chyby. Potřebuje být neustále ubezpečovaná, že je ta nejkrásnější.

žena Štír 24.10.-22.11. vodní znamení
Štír má ze všech dvanácti znamení nejhorší pověst. Je to však obvykle tím, že je chybně vykládán. Lidé narození v tomto znamení jsou velmi emocionální a berou vše neuvěřitelně vážně. Jejich citové projevy se pohybují v extrémech: pozitivní – negativní, bílá – černá. Dokáží být zábavní, přátelští a vřelí a stejně tak zamlklí a chladní. Je velmi obtížné rozpoznat, co se děje pod jejich povrchem. Jsou obdařeni obrovskou vůlí a intuicí, která se nemýlí. O ženách narozených ve znamení Štíra se říká, že vztah s nimi člověka promění. Jakmile se nějaký muž do Štírky zamiluje, je pravděpodobné, že ho její neproniknutelná, záhadná povaha a tajemná krása budou fascinovat do té míry, až se na ní stane závislým. Štírky jsou smyslné, vášnivé a skrývají v sobě hluboké a silné emoce. Dokáží být zábavné, přátelské a vřelé, a stejně tak zamlklé a chladné. Je velmi obtížné zjistit, co se děje pod jejich povrchem. Jsou schopny rozpoznat slabosti a stíny lidské povahy a neujde jim žádné tajemství. Štírky jsou hrdé, odvážné a věrné. Mají mnoho zájmů, které se netočí jen kolem rodiny a domácnosti. Muž, kterého si Štírka vybere, vždy patří do kategorie výjimečných. Štírka dokáže vášnivě milovat i nenávidět. Podvod a klam neodpouští. Každou laskavost mnohonásobně vrátí. Má silně vyvinutý smysl pro spravedlnost.

žena Střelec 23.11.-21.12. ohnivé znamení                                                                    Lidé narození ve znamení Střelce jsou vizionáři, kteří často svými myšlenkami předběhnou dobu. Jsou to zvěstovatelé vyšších ideálů, kteří pátrají po smyslu a seberealizaci. Chtějí život dokonale prozkoumat a pochopit. Mají nos na nové příležitosti a jdou štěstí vstříc. Proto se jim obvykle v životě daří. Pokud se jim zrovna něco nepovede, nepropadají skepsi a hned si najdou jiný cíl. S lehkostí se pohybují v nejvyšších společenských kruzích a jejich šarm a přátelská povaha jim zaručují přízeň okolí. Vnitřní strach, že něco propásnou, je nutí být aktivní a všude tam, kde se něco nového a neobvyklého děje.
Žena střelec je nezávislá, intuitivní, originální a chytrá. Je ctižádostivá a obvykle má velké plány. Pokud se jí samotné nepodaří je naplnit, pak si vybere takového muže, kterého k velkým výkonům a úspěchům bude pobízet. Pro ženu Střelce jsou role ve společnosti a prestiž důležité. Proto se bude snažit získat vysokoškolské vzdělání, mít titul a patřičné společenské postavení. Žena Střelec potřebuje partnera, který ocení její jedinečnost a smysl pro humor. Nebude jednoduché ji polapit. Potřebuje hodně volnosti a svobody. Je ráda zamilovaná, a tak se jí může stát, že se zakouká do někoho jiného, přestože bude v trvalém svazku.

žena Kozoroh 22.12.-20.1. zemské znamení                                                           Vládcem znamení Kozoroha je Saturn. V horoskopu symbolizuje disciplínu, vytrvalost, důslednost a kontrolu. To jsou i charakteristické rysy, které převládají u zrozenců tohoto mocného znamení. Berou život vážně, nejsou spontánní a hraví jako třeba zrozenci ohnivých znamení.
Ženy narozené v tomto znamení působí zdrženlivě, vážně a přísně. Mají však v sobě zvláštní kouzlo, jsou “chladně krásné”, což působí velmi přitažlivě. Jsou přemýšlivé, ale bystré a důvtipné. Mají smysl pro realitu, cit pro zodpovědnost a jsou schopny snášet duševní zátěž. Často teprve až v těžkých životních podmínkách ze sebe vydají to nejlepší. Ženy tohoto náročného znamení jsou vybíravé a dají přednost “výhodné partii” před romantickou a vášnivou láskou. Mohou působit bezmocně, ale chovají se tak proto, aby si získaly muže, který splňuje jejich představy. Pokud si ženu narozenou ve znamení Kozoroha vyberete, respektive pokud si ona vybere vás, pak si můžete být jisti, že bude spolehlivou partnerkou, skvělou matkou pro vaše děti a pokud bude zajištěno její společenské postavení a materiální zabezpečení, zůstane s vámi, i když se z manželství vytratí láska.

Sdílejte tento článek