Rozhovor s Monikou Tělupilovou

V ZDRAVÍ & KRÁSA od Katka

ROZHOVOR S VÍTĚZKOU SOUTĚŽE O NEJVÍCE DOPORUČENÍ MUJSALON.COM – PANÍ MONIKOU TĚLUPILOVOU.

  •  Chtěla jste vždy dělat tuto práci? Nebo jak jste se vůbec k této profesi dostala? Případně můžete říci, jak dlouho se profesi věnujete?

Já jsem vždycky věděla, že nechci být zaměstnaná, takže jsem pouze hledala ten správný obor, ve kterém bych mohla začít podnikat. K mojí profesi jsem se dostala tak, že jsem jednou odpověděla na inzerát, kde hledali někoho na spolupráci do poradenského centra v oblasti výživy. Nakonec z toho inzerátu vyšel prodej výživových doplňků a s tím jsem se moc neztotožňovala, ale způsob práce mi připadal zajímavý. To mě inspirovalo k tomu, že jsem se rozhodla absolvovat kurz pro výživového poradce a začala jsem pracovat na rozvoji svého podnikání. Svoji první pobočku jsem otevřela v roce 2010 v Šumperku, takže se profesi věnuji 6 let.

  • Kde čerpáte inspiraci, kde hledáte novinky, kde získáváte nové informace o trendech ve výživě?

Jelikož miluji svoji práci, tak se mi stala součástí mého životního stylu. Velmi ráda se vzdělávám v této oblasti, proto jsem se rozhodla studovat výživu i na VOŠ, což jsem považovala za určitou vstupenku na další školení, konference a semináře s odborným zaměřením. Díky tomu můžu potkávat zajímavé lidi z oboru a čerpat kvalitní informace, které se snažím postupně zapracovávat do praxe.

  • Bavily jsme se spolu i o tom, že v současné době dokončujete studium a Váš program je hodně náročný. Jak lze skloubit čas „studentky“ a odbornice na výživu?

Toto období bylo velmi náročné, vyčerpávající a jsem velmi šťastná, že se mi jej podařilo úspěšně zakončit. Nevím, jestli bych se do toho vůbec pustila, když teď vím, co by mě všechno čekalo. Ale jelikož mám ráda výzvy, tak bych se nakonec touto cestou stejně vydala. Málo kdo si umí představit, jaké to je kombinovat školu, praxi v nemocnicích, zkoušky, učení a práci. Teď se těším na to, že se budu moci naplno věnovat svým klientům, svojí práci, ale i konečně osobnímu životu. Mám už několik nápadů, co bych chtěla v podnikání realizovat, takže jakmile trošku zregeneruji, tak se na to s chutí vrhnu.

  • Co je podle Vás největší chybou dnešních lidí, kteří za Vámi chodí?

Dle mého názoru je největší chybou to, že neustále něco zkoušejí, díky čemuž mohou mít opakované jojo efekty. Lidé se pořád snaží najít „zkratky“ a způsoby, jak zaručeně rychle zhubnout. To ale bohužel nefunguje. Stejně jim nakonec nezbyde nic jiného, než si nechat odborně poradit a dlouhodobě svůj změnit životní styl. Což je ve výsledku poměrně jednoduché, ale často k tomuto pochopení vede dlouhá a trnitá cesta.

  • Co vede lidi k tomu, aby se svěřili do Vašich rukou, tedy do rukou odborníka?

Klienty ke mně převážně dovede zjištění, že si už sami nevědí rady, jsou zmatení a unavení ze všech informací, které se na ně hrnou ze všech stran, jsou frustrovaní z toho, že jim nic nefunguje a bývají ze sebe nešťastní. Často jsem jejich posledním pokusem, když už neví, co mají dělat. Případně za mnou přijdou klienti z doporučení, když vidí spěchy u ostatních.   

  • Jaký je Váš názor na přehlcenost internetu informacemi o výživě, které jsou z 90% mylné a špatné?

Internet je sice úžasné médium plné informací, ale tyto informace píšou různí lidé a ne vždy dostatečně kvalifikovaní k danému tématu. Proto koluje v oblasti výživy tolik mýtů a polopravd. Lidé jsou potom zmatení a mnohdy dodržují režimy, kterými si mohou případně ublížit. Bohužel s tím není možné nic dělat, protože tuhle situaci nelze koordinovat. S tím souvisí jeden z mých plánů, že budu na svých webových stránkách pravidelně publikovat články a webináře o tématech, které by je mohly zajímat a poskytnout jim vodítko, jakou cestou se mohou dále vydat.

Více se o Monice a její práci můžete dozvědět na stránkách mujsalon.com

Sdílejte tento článek